Schenken met belastingvoordeel

Steunt u Simavi of bent u dat van plan? Dan kunt u eenvoudig profiteren van belastingvoordeel. Een mooie manier om méér hulp te bieden aan de meisjes en vrouwen die uw hulp het hardst nodig hebben, zonder dat het u iets extra's kost.

Als u schenkt aan goede doelen heeft u recht op een aftrekpost, maar alleen als u jaarlijks meer schenkt dan één procent van uw inkomen. Daardoor kunnen veel donateurs uiteindelijk toch niets aftrekken. Dit verandert wanneer u uw schenking laat vastleggen in een overeenkomst voor minimaal vijf jaar. Uw giften zijn in dat geval volledig aftrekbaar.

Periodiek schenken

Periodiek schenken levert u en Simavi belastingvoordeel op. Dus méér hulp, zonder dat het iets extra’s kost. Daarnaast wordt het steeds makkelijker gemaakt. Periodiek schenken begint met een minimum bedrag van €60 maar elk hoger bedrag is heel hartelijk welkom. Voorheen moest periodiek schenken via een notaris vastgelegd worden. Dat is niet meer nodig door de invoering van de onderhandse schenkingsakte. U kunt het direct met ons regelen.

Bereken uw voordeel

Wilt u op een slimme manier hetzelfde blijven doneren en meer geven. Graag laten we u zien hoe u met belastingvoordeel een gift kunt doen. Bereken hoeveel u terug krijgt via de rekenmodule!

 

Hoe regel je een periodieke schenking?

U kunt het formulier invullen en daarna direct printen en ondertekenen. U kunt het vervolgens sturen naar, Simavi, t.a.v. Liesbeth van der Maat, Naritaweg 135, 1034 BS Amsterdam. Het originele formulier sturen wij terug voor uw eigen administratie, wanneer wij deze verwerkt hebben.

FORMULIER DOWNLOADEN

Hoe trek ik mijn bijdrage af van de belasting?

Zodra uw schenkingsovereenkomst door Simavi is ingevuld en geretourneerd, kunt u uw sponsorbijdrage aftrekken. Bij de aangifte inkomstenbelasting vult u uw sponsorbijdrage in bij de aftrekposten van de periodieke giften. Het RSIN-nummer is 001017603. Ook kunt u uw teruggave via een voorlopige teruggaaf maandelijks ontvangen.

Wilt u meer weten?

We helpen u graag verder! Contact ons op info@simavi.nl of bel ons op 088 313 1500