Veelgestelde vragen HER Film Festival 2024

We hebben de meest gestelde vragen rondom HER Film Festival 2024 voor je op een rij gezet.

Over HER Film Festival

Wanneer is HER Film Festival 2024?

Vanaf vrijdag 8 maart tot en met zondag 17 maart 2024. Je kunt gedurende ruim een week alle films gratis bekijken via het platform van onze partner Cinetree.

Hoe kan ik de films bekijken?

Na aanmelding kun je vanaf 8 maart de films gratis bekijken door naar www.herfilmfestival.nl te gaan en een gratis Cinetree-account aan te maken. Loop je tegen problemen aan tijdens je aanmelding of het kijken van de films? Neem dan contact op met de helpdesk van Cinetree via: support@cinetree.nl

Waarom organiseren jullie dit online filmfestival?

Simavi en Cinetree geloven dat we aandacht moeten blijven vragen voor gelijke rechten. Volgens de Verenigde Naties ziet het er niet naar uit de we gendergelijkheid bereiken tegen 2030, terwijl dat wel is vastgelegd in SDG5. De afgelopen jaren zagen we talloze #MeToo-schandalen, vrouwonvriendelijke beleidsmaatregelen en wetten, geweld tegen vrouwen, en werd duidelijk hoe de klimaatcrisis vrouwen benadeelt. Daarom is het belangrijk dat we focussen op HER: Health, empowerment en rights.

HER Film Festival biedt verhalen, achtergrondverhalen en een duidelijke oproep: Ondersteun meisjes en vrouwen wereldwijd in hun leiderschap. Deze filmportretten van krachtige vrouwen en meisjes inspireren en laten zien wat vrouwen zelf voor elkaar kunnen krijgen als zij zelf de leiding kunnen nemen. HER Film Festival wil bewustwording creëren bij Nederlanders over het feit dat een gelijkwaardige positie voor de vrouw nog niet vanzelfsprekend is.

Waar staat HER voor?

HER staat voor Health, Empowerment en Rights: belangrijke thema’s die wereldwijd spelen wanneer je het over de positie van de vrouw hebt. Elke dag strijden vrouwen voor hun positie, voor gelijkheid, en voor hun waardigheid. Door de verhalen van vrouwen te delen, creëren we meer bewustwording en verbinding. Wij geloven dat dit leidt tot actie: hoe groot of klein dit initiatief ook is.

Waar is het festival?

Online! Dus je kunt het gewoon vanaf je bank of luie stoel bekijken

Aanmelden en de films kijken

Hoe meld ik me aan voor HER Film Festival 2024?

Ga naar de aanmeldpagina van HER Film Festival 2024 en geef je op. Voordat het online festival op 8 maart van start gaat, krijg je van ons alle informatie over het programma en hoe je de films kunt gaan kijken.

Ik heb me aangemeld, hoe gaat het nu verder?

Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je van ons een bevestigingsmail om te laten weten dat de inschrijving goed is gegaan. We houden je op de hoogte van het programma en andere activiteiten rond HER Film Festival en je krijgt van ons vóór 8 maart een mail met instructies hoe je een tijdelijk en gratis account aan kunt maken voor HER Film Festival 2024.

Problemen bij aanmaken van je account bij Cinetree

Loop je tegen problemen aan tijdens het aanmaken van je account? Neem dan contact op met de helpdesk van Cinetree via: support@cinetree.nl

Waarom heb ik een Cinetree-account nodig?

Om de films gratis te kunnen kijken tijdens HER Film Festival, heb je een Cinetree-account nodig. Heb je al een account? Dan hoef je je niet opnieuw aan te melden via Cinetree. Het Cinetree-account geeft je tijdens HER Film Festival toegang tot de geselecteerde films. Na het festival verloopt jouw toegang tot Cinetree automatisch.

Moet ik voor mijn Cinetree-account betalen? 

Nee, je zit nergens aan vast, en hoeft geen betaalgegevens in te vullen bij het aanmaken van een Cinetree-account. Na het festival verloopt jouw toegang tot Cinetree automatisch.

Hoe kan ik de films kijken tijdens het festival?

Kijken doe je rechtstreeks op je TV, via onze website of via de mobiele apps van Cinetree. Alle manieren om het aanbod van Cinetree op je televisie te bekijken kun je hier vinden

Problemen tijdens het filmkijken

Loop je tegen problemen aan bij het kijken van de films? Neem dan contact op met de helpdesk van Cinetree via: support@cinetree.nl

Zijn de films ook met (Engelse) ondertiteling?

Tijdens HER Film Festival zullen alle films gratis, online te bekijken zijn mét Nederlandse ondertitels. Sommige films zijn Engels gesproken en zal je dus ook met Engelstalige vrienden en familie kunnen kijken.

Hoe blijf ik op de hoogte van Simavi en HER Film Festival?

Je ontvangt het laatste nieuws van het festival door je aan te melden. Wil je het hele jaar op de hoogte worden gehouden van HER Film Festival, en andere leuke acties en nieuwtjes? Schrijf je dan in voor de Simavi nieuwsbrief.

Kan ik de films ook in het buitenland bekijken?

De films zijn te bekijken binnen de Benelux, zodat je ook vanuit je vakantieverblijf in België, Nederland of Luxemburg kunt genieten van de mooiste films en documentaires. Helaas zijn vanwege filmrechten onze films vooralsnog niet beschikbaar buiten de Benelux.

Over Simavi

Wie is Simavi? 

Simavi is een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie die zich al sinds 1925 inzet voor gelijkheid en gezondheid. Simavi werkt samen met partners in Afrika en Azië aan projecten die ervoor zorgen dat vrouwen en meisjes toegang krijgen tot veilig water, een toilet en een gelijke behandeling. Je kunt meer lezen over wie wij zijn, wat we doen en onze doelstellingen via onze website.

Hoe kan ik Simavi steunen?

Geweldig dat je het vraagt! Er zijn verschillende manieren hoe je Simavi kunt steunen, bijvoorbeeld via een maandelijkse of een eenmalige gift. Bekijk alle mogelijkheden om Simavi te steunen op: simavi.nl/doemee.

Hiermee steun je vrouwen en meisjes wereldwijd om een gelijk en gezond leven te kunnen leiden. Alvast hartelijk dank!

Over Cinetree

Wie is Cinetree?

Cinetree is een online filmplatform dat haar leden toegang biedt tot de beste films en documentaires. Samen met experts uit de filmwereld maken ze een selectie uit het wereldwijde filmaanbod en kiezen daarvoor films met belangrijke thema’s, maatschappelijke relevantie, en verhalen die je raken.

Meer weten over Cinetree? Bekijk dan hun website: cinetree.nl.

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een mailtje naar HERfilmfestival@simavi.nl

Investeer in de kracht van vrouwen

En bouw mee aan een toekomst waarin iedereen toegang heeft tot water.
Van elke euro die we ontvangen, gaat 85% naar ons werk voor meisjes en vrouwen.