Laat iets bijzonders na

Wil jij je idealen laten voortleven? Dat kan! Simavi werkt iedere dag aan het realiseren van toegang tot water en sanitatie voor meisjes en vrouwen. Jij kan ons hierin steunen.

Hoe werkt nalaten aan Simavi?

Nalaten aan Simavi kan door ons op te nemen in je testament. Dit regel je door middel van een legaat (vast geldbedrag) of erfstelling, waarbij je Simavi (een deel van) jouw nalatenschap toezegt.

Wij dragen zorg voor jouw nalatenschap. En door Simavi op te nemen in je testament maak je het mogelijk om met jouw gift impact te maken op het leven van vrouwen en meisjes. Want water betekent leven en zeker voor vrouwen en meisjes die in de meeste gezinnen in Afrika en Azië verantwoordelijk zijn voor de watervoorziening.

Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?

Het geeft rust voor jezelf, en eventuele nabestaanden, om je nalatenschap goed te regelen. Denk je erover na om Simavi op te nemen in je testament? Een beslissing over hoe je wilt nalaten kan complex zijn. We helpen je graag persoonlijk verder met het maken van een keuze om jouw idealen na te laten aan de huidige en toekomstige generatie van meisjes en vrouwen.

Goed om te weten over nalaten aan Simavi

  • Simavi heeft een ANBI- status en betaalt daardoor geen erfbelasting. Je nalatenschap komt dus volledig ten goede aan ons werk voor vrouwen en meisjes. 
  • Een testament is niet alleen voor rijke mensen. Ook door een klein bedrag of een goed aan Simavi na te laten kun je al een groot verschil maken.
Tielemans
Marcel Tielemans & Anky Schmale namen Simavi op in hun testament
“Wij zijn er van overtuigd dat ontwikkeling bij schoon drinkwater en sanitatie begint. Daarom was nalaten aan Simavi wat ons betreft meteen de goede keuze; met volle overtuiging hebben wij Simavi in ons testament gezet."

Hoe regel je een nalatenschap?

Het opstellen en vastleggen van jouw testament regel je via een notaris. Dit kan ook makkelijk online.

Via een notaris

Om je nalatenschap te regelen kan je een testament opstellen bij een notaris. Als je besluit om Simavi in je testament op te nemen, dan heb je de volgende gegevens nodig:

Stichting Simavi, gevestigd te Haarlem, kantoorhoudend in Amsterdam
Naritaweg 135, 1043 BS Amsterdam
KvK nummer: 40594571

Via de website notaris.nl vind je een notaris bij jou in de buurt.

Online

Nalaten aan Simavi kan ook online. Wij werken daarvoor samen met NuNotariaat. De voordelen van een testament opstellen via NuNotariaat:

  • Je regelt het zelf eenvoudig online
  • Je testament wordt gecontroleerd door de notaris voordat deze getekend wordt 
  • Je regelt jouw testament voor een (relatief) laag bedrag (vanaf € 299)

Ontdek hoe het werkt op de website van NuNotariaat.

We horen het graag als je Simavi hebt opgenomen in je testament, zodat we je op gepaste wijze kunnen bedanken en op de hoogte kunnen houden over het werk van Simavi.

Hubert Noordman Laat zijn idealen voortleven door Simavi op te nemen in zijn testament
"Geld is relatief: als je weinig hebt is iedere euro welkom. En als je veel hebt, kun je al door een klein deel te schenken aan Simavi veel goeds doen."

Heb je vragen of wil je meer weten over nalaten aan Simavi? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek. Of vraag onze informatieve brochure aan.

Yasmine Essed
+31 (0)88 313 1500

Bedankt, je bericht is verstuurd!

We gaan ermee aan de slag en nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Deze gegevens hebben wij nodig om contact met je te kunnen opnemen, en worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met je gegevens omgaan.
Nepal WASH SDG
Nepal

Iedereen heeft recht op veilig drinkwater. Bied haar een betere basis.

Doe mee