Water Business Circle: investeer in lokale water-oplossingen

Met de steun van een groep Nederlandse bedrijven werkt Simavi aan betere toegang tot water in Afrika en Azië. Daar wordt de watersituatie met de dag nijpender als gevolg van klimaatverandering. 

Voor miljoenen vrouwen en meisjes wereldwijd – in klimaatgevoelige gebieden in bijvoorbeeld Kenia en Bangladesh – zijn de gevolgen van schaars drinkwater meer dan ingrijpend. Investeren in water en vrouwen is essentieel voor een duurzame toekomst. Vrouwen staan daarom centraal in onze projecten.  

Oplossingen voor problemen met water en sanitatie zijn er gelukkig ook. Vrouwen en meisjes weten vaak precies wat er nodig is in hun specifieke situatie. Maar wie investeert in deze kleinschalige projecten?

Belangrijke feiten

Vrouwen en meisjes in grote delen van Afrika en Azië dragen de zwaarste lasten van de watercrisis. 

De toegezegde klimaatmiljarden bereiken de allerarmsten nog veel te weinig.

Tweederde van de klimaatprojecten houdt geen rekening met gender als belangrijke factor.

Hoe kan mijn bedrijf bijdragen? 

Bedrijven kunnen - door deel te nemen aan ons netwerk - een belangrijke rol spelen bij het investeren in deze vrouwen en meisjes en het mogelijk maken van oplossingen voor de watercrisis. De Water Business Circle staat open voor kleine en grotere bedrijven uit alle sectoren. Plan een afspraak in met onze relatiemanager Fernando van der Brug om te overleggen hoe jouw bedrijf kan bijdragen.

Virginia Yanquilevich CEO Dopper
"Omdat water de basis is van alles, verdient het meer aandacht van bedrijven."

Sluit je aan en laat je inspireren

Komt jouw bedrijf in actie? Sluit je vandaag nog aan bij de Water Business Circle van Simavi. Ontmoet, doe en laat je vooral inspireren. Duik samen met ons en vele aangesloten bedrijven in de wereld van water. Want hoe simpel water ook lijkt – het is het meest essentiële element voor leven en een duurzame toekomst.

Wat biedt het bedrijvennetwerk:

  • Business Programma (mogelijkheden tot een op maat gesneden programma voor jouw bedrijf)
  • Netwerkbijeenkomsten (inhoud & inspiratie) gedurende het jaar
  • Betrokkenheid van medewerkers en klanten.
  • IMPACT voor gemeenschappen in Afrika en Azië via het Water Justice Fund.

Via de bijdrage aan het Water Justice Fund bied je als bedrijf lokale vrouwengroepen de kans om te werken aan doeltreffende waterprojecten die hun gemeenschap weerbaarder maken. Kleinschalige investeringen in gemeenschappen maken zo een wereld van verschil.

Onze relatiemanager vertelt graag meer over de inhoud van het bedrijvenprogramma en de projecten die mogelijk gemaakt worden via de investeringen in het Water Justice Fund. Plan daarvoor een afspraak in via onderstaand contactformulier.

Duik met ons in de wereld van water

Plan een afspraak met onze relatiemanager Fernando van der Brug

Virginia Yanquilevich, ceo Dopper:

"Dopper werkt als strategische business partner al ruim 13 jaar samen met Simavi op het thema drinkwater. Omdat water de basis is van alles, verdient het meer aandacht van bedrijven. Bedrijven kunnen ontzettend veel doen – binnen het eigen bedrijf maar ook voor anderen in de wereld die nog geen toegang hebben tot fatsoenlijke basisvoorzieningen. Wij hopen vele bedrijven te ontmoeten bij de Water Business Circle-bijeenkomsten.” 

Water is onze zaak

Onder het thema water is onze zaak, vragen we aan bedrijven om dit belangrijke thema te ondersteunen en te omarmen. Door te investeren in het innovatieve Water Justice Fund – en ook door op de werkvloer het waterverbruik van de organisatie onder de loep te nemen.

Het bedrijvenprogramma biedt op veel vlakken ondersteuning om het thema op een inhoudelijke en toegankelijke manier onder de aandacht te brengen. Maar ook als startpunt voor een breder CSR-beleid, met name op verantwoord waterverbruik.

Maak een afspraak met onze relatiemanager

Wil je meer weten? Of jouw bedrijf direct aanmelden? Onze relatiemanager Fernando van der Brug plant graag een afspraak in (online of fysiek) of stuurt gewenste aanvullende informatie toe. Vul onderstaand contactformulier in en we nemen binnen 5 werkdagen contact op.

Vermeld de naam van je bedrijf en eventuele vragen alvast in het berichtveld.

Bedankt voor je aanvraag.

Bedankt voor je aanvraag, we nemen binnen 5 werkdagen contact met je op. 

Deze gegevens hebben wij nodig om contact met je te kunnen opnemen, en worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met je gegevens omgaan.

Onze relatiemanager

Fernando van der Brug
Fernando van der Brug
E-mail me

Werk samen met ons aan recht op water voor vrouwen en meisjes

Doneer